Huuto.netissä ilmoittamani vinyylilevyjen kuntoisuusluokat on määritelty alla olevan listan mukaisesti
Periaattena: Kunto vähintään ilmoitettu

Luokittelu perustuu kuunteluun, jonka suoritan käyttäen kuulokkeita; tällöin pääsääntöisesti rahinat ja napsut kuuluvat selvemmin kuin kaiuttimista kuunneltaessa (OK, kuluu myös selvästi jos käytössä parempilaatuiset HI-Fi laitteistot). Nyt on vähän vehkeitä päivitetty: Levysoitin Audio-Technica AT-LP5, Sonyn vahvistin ja Sennheiserin kuulokkeet (perusversioita).

LP:iden kuntoluokkia arvioitaessa on huomioitava, että arvostelu perustuu 4-5 näytteen kuunteluun / puoli (ei näitä kaikkia tule enää täydellisesti läpi kuunneltua). Motto on se, että tarkastelen levyn kuitenkin visuaalisesti ja jos jotain erityisiä naarmuja yms. on näkyvissä, niin kuuntelunäytteitä tehdään myös/etenkin ko. kohdista. On kuitenkin muistettava (ainakin itsellä on tämän suuntaisia kokemuksia), että silloin tällöin (harvoin kuitenkin) levyssä saattaa esiintyä 'pomppu, vaikka levy on visuaalisesti hienon/täydellisen näköinen. Eli näitä (pomppuja) on jokseenkin mahdotonta täydellisesti haravoida vanhoista levyistä ellei siis kuuntele levyjä täydellisesti läpi.

Mitään leikkuulautoja ei ole myynnissä (tai jos jotain harvinaisuuksia ko. kuosissa olisi myynnissä, sellaisista olisi erikseen maininta)

Levyjen luokittelu:

M soittamaton levy, muoveissa
M- uudenveroinen, naarmuton, ei rahinoita (=itse uutena ostettu, eikä ole käynyt kuin jokusen kerran levylautasella - eli omaan makuun loppupeleissä hutiostos..)
EX käytetty, mutta naarmuton levy sekä vahingoittumattomat kannet
EX- naarmuton, voi olla vaimeaa ratinaa hiljaisissa kohdissa (mm. biisien välissä)
kansissa hieman kulumisen jälkiä
VG+ levyssä jonkin verran soittaessa kuultavaa rahinaa (etenkin hiljaisemmissa kohdissa)
kansissa reunakulumaa ja/tai pikku taitteita
VG levyssä enemmän rahinaa sekä/tai soitettaessa kuuluvia naarmuja mutta on kuitenkin soittokelpoinen,
kannet ovat reilummin kuluneet, repeilleet tai teipatut. Kannet kuitenkin yhtenä palana. 'Pahemmista' tapauksista erikseen kuvaus.


Postikuluista:
Postin hinnastosta (kirjeet ja paketit) löytyy tarkemmat tariffit.
Yksi 7" single painaa n. 50 grammaa ja yhteen kirjeeseen (paksuus max. 3 cm, paksummat lähetykset lähetettävä pakettina) mahtuu n. 8 singleä (yleensä 1-3 singleä; 250g asti; I-luokan postina 3,5 euroa; 4-8 singleä; 500g asti; 7,0 euroa - tulee itse asiassa edullisemmin pakettina 5,9 euroa - valinta ostajalla; haluaako noutaa postista; kirje tulee postilaatikkoon). Lisäksi painoa arvioitaessa on huomoitava pakkausmateriaalin paino; eli vinyylejä lähetettäessä on käytettävä pahvia, joka tuo pakkauksen koosta riippuen lisäpainoa 100 grammasta ylöspäin.

LP-levyt ja maksisinkut pakettina. Pakettina 1-X LP:tä hinta 7,9 euroa (HUOM! Posti on 20.3.2020 muuttanut pakettimäärittelyjä ja S-paketin kokoa on pienennetty (11*32*42 cm) toisen leveysmitan osalta 32cm:ään aiemmasta 36 cm:stä - itse käytän postitukseen valmiita LP levyjen lähetykseen tarkoitettuja kartonkimailereita, jotka on toistaiseksi ilmeisen hyvin kestänyt kuljetuksen, mutta joiden koko on 33*33 cm => joutuu lähettämään M-pakettina; Mahdolliset valitukset postin asiakaspalveluun... tosin tuskin auttaa, sorry).